Feberfri!... Men de räckte inte :(

Gick till skolan för jag hade ingen feber imorrse, tyckte ju att ingen feber då e jag ju frisk nu. De gick jätte bra de första två timmarna sen började jag må riktigt dåligt o fick för mig att gå hem innan vinprovningen. Jag kom inte så långt, kände mig svimfärdig o satte mig på en stol utanför kantinen. Sen e de lite luddigt men jag hamna uppe hos lärarna på en soffa, tack Rebecka! Nu känner jag mig helt slut så jag ska ta o vila, får se om jag gör ett nytt försök o ta mig till skolan imorgon.



Inställt

Sektions mötet va inställt och gästis va stängt. Blev fransyska och cookies hos Malin istället! och till efterrätt Nyponsoppa med låglaktos vaniljglass, känner mig duktig, haha!

Feber

Hade feber när jag vakna imorrse så de blev ingen skola för mig idag, jävligt synd att miss ölprovningen. Ska tydligen ha varit 34 olika sorters öl. Inte för att jag ens gillar öl men de e ju fortfarande intressant

Så istället har jag ägnat dagen åt att spela facebook spel, tittat på numbers, fixat valberednings grejjer och försökt målat naglarna (gick inte så bra, kladda för mycke. Jag får vänta tills Giggi har tid att hjälpa mig. )

Nu är det dags för mig att göra mig iordning för o gå ner till sektionsmötet som börja kl 18, kommer nog vara ett kort möte. Vi ska välja FUM och det är ingen som nominerat sig så de lär bli bordlagt, samtidigt som jag tvivlar på att tillräckligt många ens kommer för att vi ska kunna rösta igenom nåt ens. Ska gå förbi gästis på vägen och se om jag hittar Gustaf, han har varit svår att få tag på hittils.

Helgen

Har varit en bra helg förrutom hostan o halsont så har de varit trevligt. Stod i baren med robin, va sjukt kul o se alla fulla polare, rätt ovanligt att jag inte oxå e full, så de e kul och se hur folk ser ut egentligen, haha!

Idag hade vi mysig tjejkväll på pubben med modevisning och vi provade BHar. Så klart hade dom inte min storlek de e inte lätt o få tag på 65DD/E eller 60F >.< får sluta vara tjock på insidan o bli lite tjock på utsidan oxå så jag kan få en mer normal BH-storlek. Men efteråt surfade jag och malin runt lite och jag hittade en sida som hette BHteamet.se dom hade lite BHar i min storlek så när de blir dags o köpa får jag beställa från dom!

Efter de va jag o Malin hemma hos mig och åt köttfärssås och makaroner med sked och chocolate chip cookies! Nu på kvällen har jag mest svurit åt min tekefon för 3-nätet har varit nere och jag kunde inte ringa min pojke :( De blev skype träff med Sandra istället för o kompensera min ensamhet . Dumma 3!

Men nu satte precis nätet igång igen, så klart är de för sent att ringa pojken nu så jag får väll bita ihop och ringa honom imorgon. Nu däremot är det definitivt sovdags! Ska upp om 5½ timma, så himla elakt o lägga kursintron 8:15 på måndag morgonar, vi brukar alltid ha ledigt måndag förmiddagar!

Natti natt!



(ps. Både mina gummistövlar och jeansjackan har kommit nu, e så himla nöjd! YAY! )

Tenta, fest, sjuk

Jag fick VG på restaurangveckan, e sjukt förvånad men as lyrisk. Så himla kul o få ett bra betyg i ens egna yrke. Vi var ju tvungna o fira att examinationsveckan va över så jag, Malin och Evelina åt tacos och drack vin innan vi gick till pubben och mötte upp alla andra. Va bra stämning och jag hade sjukt trevligt. Jag och Malin stannade till tio innan vi gick hem till Evelina på efterfest (den skulle ha varit hos Elias men han hade däckat ). Det var skit kul där, mycke folk och, när datorn kände för de, bra musik. Evelinas kamera dök fram, det kan ju aldrig sluta bra. Sen när pontus kom på att Eve skulle upp tidigt idag så gick några hem och några av oss fortsatte hemma hos Malin. Lokalbefolkare dök upp (Harry, Niklas och nån rikard). Började känna mig krasslig så jag drog hem vid två-tiden.

Idag har jag mest legat i sängen och drukit persiko/mango te med massvis med honung i och ätit honungstoast. Har fått världens hosta och har sjukt ont i halsen. Så jag tänker nog ligga här och dricka te o titta på serier tills jag måste till pubben för o stå i baren vid 9 ikväll. Vet inte riktigt hur de kommer gå med tanke på att jag hörs dåligt i vanliga fall och nu e jag ännu hesare. Får jobba på mina handsignaler.



pengar, pengar, pengar.


De känns som att pengar är det ända som livet handlar om nu, eller snarare saknaden av pengar. Jag förstår inte hur andra får studiebidraget och lånet att räcka. Jag får hjälp med mat och hyra kostnaderna men jag lyckas ändå känna mig konstant pank. Och om tre månader måste jag börja betala hyran själv, hur ska de gå då? 2700 kr mindre i plånboken varje månad. Usch! Känns som min roadtrip till England i sommar blir svår så då sviker jag min pojke oxå. :/ Det är inte lätt alltid. Nej nu ska jag ta en cigg o slut älta över skit jag inte kan ändra på. Kul med tenta imorrn oxå >.<

Dagens citat 25/3


Money does not make you happy but it quiets the nerves
~Sean O'Casey

Dagens citat 24/3

To exist is to change, to change is to mature, to mature is to go on creating oneself endlessly.
~Henri Bergson

Tyckte de va ett jätte bra citat för självkänsla och självutveckling :)

Lång dag

Hade mitt första hantverksprov i dag, de gick relativt bra, gjorde bara några små missar men jag e ändå nöjd. Det kunde ha gått mycke sämre! Jag överlevde, YAY! De blir nya tag på fredag!

Förrutom de så har jag varit duktig och tvättat idag, de e så skönt när de e klart men sjukt tråkigt o göra. Roade mig mellan tripparna till tvättstugan med att designa om bloggen, vad tycker ni? Känns mycke luftigare och fräschare nu.


Just nu velar jag mellan att gå ner till pubben eller inte. Har inte tagit ut pengar så jag har inga kontanter o köpa nåt o dricka för, vet inte hur kul de kommer va om man inte kan dricka nånting alls, inte ens en läsk :/ Skippar nog de och bara degar framför tvn istället :)




Mätt och belåten :)

De blev ingen volleyboll, va så himla hungrig o maten blev inte klar i tid. Men de va trevligt med hamburgare o rostad potatis och rotfrukter med Malin och Giggi :)

Förutom de gjorde jag de jag jämt sagt att jag aldrig skulle göra, beställde kläder på nätet. Men jag tröttna stenhårt på att ha blöta fötter idag o de känns som att de kommer vara slaskigt ett bra tag till här ute i skogen så de blev ett par gummistövlar från Duffy. För att kompensera lite köpte jag en jeansjacka från bubbleroom oxå, för o få in lite väderoptimism :)


Snygga va? Måste man ha gummi på fötterna ska dom ju va lite coola iaf ^^



Tror jackan kommer bli as nice när vädret äntligen får för sig o bli lite soligare!



Trevlig Lunch

Var precis och åt när andra gruppen hade sitt restaurang genomförande. Va sjukt trevligt och gott! Dessutom känns det mycke bättre nu inför imorgon, jag vet ju nu vad som väntar mig. :)

Ska tillbaka till skolan snart för o preppa inför imorgon och öva igenom körschemat med Anna, mendy och Evelina. Efter de kommer de nog kännas hur lugnt som helst. Jag hoppas vi hinner bli klara i någorlunda bra tid, skulle va kul o gå på volleybollen ikväll. Avreagera sina nerver lite på en boll e ju aldrig fel! :p



Nu kom Malin hit och vi ska dricka lite kaffe! :D

Ny frisyr?

Satt hemma hos Malin efter plugg och middag idag o pratade frisyrer. Hon började fundera på o skaffa lugg och då började vi leta bilder på nätet. Slutade med att jag hittade inspiration för mig själv oxå. Har behövt klippa mig länge nu så de var ju bara trevligt o leka med olika idéer. Som de ser ut nu så är stilen jäg tänkt mig lite så här:



Lite rockigt uppklippt med snelugg men fortfarande behålla längden, vad tror ni om de??

Dagens citat 22/3

Eftersom idag är början på restaurangveckan tyckte jag att det här citatet var rätt passande :)

A restaurant is a fantasy-a kind of living fantasy in which diners are the most important members of the cast.
~ Warner LeRoy

Tänk på de alla ni som ska komma och äta, ni kan hjälpa oss oändligt eller stjälpa ordentligt!


Dagens citat 21/3

A friend is someone who sees through you and still enjoys the view.
~ Wilma Askinas

Hyttan, I'm back!

Hemma igen, haft en mysig helg med vin o musslor :) Spenderat tid med både pojken och syster men jag hann inte med föräldrarna för jag va lite bakis i lördgas när jag skulle ha åkt dit, aja får försöka nästa gång :)

Sen jag kom hem har jag övat på o öppna ostron med Malin, gått på volleyboll och sen gått tillbaka till Malin och bakat muffins, yummy! :p


Ska picka lite på facebook nu, sen sova dags :)

Dagens citat 18/3



Hem till Sthlm igen!

Nu är de bara 3 timmar kvar innan Patrik och Mathias e här, tills dess måste jag ta o städa lite! Vill ju inte att det ska va en massa disk och kläder liggandes överallt när jag får besök :)


Gick hem innan pubben igår, va så himla trött, och idag har jag ont i halsen. Kanske har blivit smittad av Evelina :( Jag har verkligen världens sämsta imunförsvar! Jag kan inte vara i samma rum som nån som har baciller utan o fånga några själv.

Följer med Patrik och Mathias tillbaka till sthlm med kissen. Kommer va i stan igen vid 7, ska bli så skönt!

Happy St Pattys Day!!

Sitter hemma hos malin och giggi nu med thomas och lyssnar på flogging molly. Måste ju komma in i rätt känsla för kvällen! St Pattys Day! Ikväll är de min tur o laga mat så de blir Kyckling Tikka Masala med Basmati ris, gott gott!






Har haft en produktiv dag idag, blev klar med mina menyutformningar inför nästa vecka och jag o Anna kom överrens om en bra dukning.

Imorgon kommer pojken upp med Mathias, dom ska ta med sig min nya spegel och lite hyllor. Ska bli skönt o få hit de! :D

Ont i magen

Kom just hem från volleybollen, de gick inte helt hundra idag, hade sjukt ont i magen så jag kunder inte köra fullt ut. Men de kunde ha varit sämre så jag e nöjd med min insatts!

Imorrn blir de träning inför hantverksprovet. Måste skriva menyer och köra igenom arbetsschemat :)
Tills dess e de sussadags, natti natt!


Skotta snö!

Har precis skottat fram halva Malins baksida, shit va mycke snö de va!

Innan skottningen satt vi o drack kaffe och åt bullar i solen, de va då idéen kläcktes att de hade varit trevligt o inte vara omringad av berget snö. Tog oss två timmar, hade gått lite fortare men de lilla som Malin skottat innan hade hon slängt på den del vi skotta nu, va ett tjockt lager is där nu. Fuskis Malin! Sånt roar vi oss med i byn, tänk om min kompisar från stockholm hade sett mig nu :D

Imorgon ska vi ta andra halvan av baksidan så vi kan njuta av en liten plätt vår i snölandet som är Grythyttan!

Photoshop

lekte runt lite i photoshop med en bild på mig



Vad tycker ni??

Tentan avklarad

De gick bra. Blev klar snabbt, som vanligt. De mesta hade jag koll på så förhoppningsvis lyckas jag skrapa ihop tillräckligt med poäng för godkänt :) Annars blir det omtenta i april.

Nu e de titta på serier som gäller, sen kanske jag ska hitta på nåt som har med solen o göra, så himla fint väder idag!


Tillbaka i byn

Finns bara ett ord o sammanfatta min helg med MATKOMA! Va o åt på a la crepes på söder i lördags, va sjukt gott men efter både en matig gallete och supersöt crepes så va jag så himla mätt, försökte dricka lite cider efter men de gick bara inte, fanns inte plats i magen. Och igår lagade pojken mat, hade ätit snask hela dagen o sen åt vi rostade rotfrukter o potatis och roulader på parma, löfbiff, paprika och basilika i gräddsås. Kommer definitivt bli tjock av de här :D

Förutom att äta var vi på bio o såg Green Zone med Matt Damon, va en vanlig actionrulle, inget o hänga i julgranen men inte direkt dålig heller. Jag köpte en spegel till min hall oxå, ska bli skönt o slippa spegla sig stående på toaletten ^^

Nu ska jag iväg till Malin o plugga inför tentan imorgon, ska bli kul o se om jag kan nånting överhuvudtaget :)

Fy fan va äckligt!

Fattar inte hur folk kan göra de här friviligt!! Vissa människor tar kroppsutsmyckning för långt!

Länk: Body Carving

VARNING!! Finns ganska vidriga bilder så titta på egen risk!

Matsals Hantverk

Har haft en lång fullsmäckad dag i skolan idag. Vi gick igenom och testade på olika matsalshantverk. Vi var uppdelqade i grupper och testade olika hantverk på olika stationer. Jag var i grupp med sofia och malin. Vi började med o blanda sallad och göra en vinegrette till den detta åt vi sen med vitvinsmusslor, sjukt gott! Därefter blandade vi och eggade klassiska råbiffar, inte lika gott jag hatar senap! Sen kom de svåraste, öppna ostron, gick inte så bra kan jag ju säga. Måste köpa ett gäng o öva som fan! Därefter trancherade vi gravad lax och blanda ihop en hovmästarsås (senap igen, usch!). Men de blev ett gott avslut då vi brände av crême Brulée, godis! Till lunch fick vi äta upp vår gravade lax och till de va de dillstuvade potatais, eller för laktosis mig dillkokt potatis med salt. ^.^

Efter lunchen tittade vi på medans läraren Lööb styckade en stackars kyckling och därefter en lammsadel. Lammsadel fick vi oxå testa på, de va hur lätt som helst! :) Sen blev de o steka plattfisk som vi därefter i matsalen tog bort benen ifrån, min firre blev lite underkokt så den ville inte lossna ordentlig, men som tur var blev övre filéerna fina så de syndes knappt att jag inte lyckades 100% :D

Jag o alexandra åkte på o köra köksgolvet efter dagens slut, kan ju säga att servisskor inte lämpar sig för o vada runt i sjön som vi skapade, ve grymt dyngsur ända upp till knäna!

Nu är det dags för mig o packa iordning min väska, gå ner till ica o hämta ut mina böcker som kommit, dumpa av min extra nyckel hos thomas för han ska kolla till kissis ihelgen för jag orkar inte ta med henne, sen ska jag hämta ut min biljett från ica och 19:30 bär det av till sthlm för helgen! Ser framemot o träffa pojken igen, saknar min älskling!

Bakfylla

De vart lite väl mycke fylla i onsdags, blev så himla bakfull igår. Spenderade hela dagen igår i sängen med världens huvudvärk. Låg o tittade på serier och tyckte synd om mig själv.


Känner mig inte helt återställd idag heller, men idag ska de trancheras och filéas så de e bara för  mig o rycka upp mig!

Dagen som den varit hittils...

Malin kom över i förmiddags och vi pluggade lite inför skriftliga tentan, vet inte riktigt om de va nåt som fastna men, men de märker vi. blev något distraherade av min kisse som sprang runt som en galning, gjorde så att malin vart sugen o skaffa egen kisse, vilket ledde till att vi slösade tid på o bläddra genom katterna på Örebro katthem. de va ju vissa kissar där som va så himla söta! Min favorit va helt klart Reba för hon ser lite ut som min kisse gjorde när hon va bebis!



Vi drack iaf en halv liter kaffe var o de var ju inte så bra med tanke på att vi hade dekantering nu i eftermiddags. De gick ju så där o hälla försiktigt när man skaka av koffein, nervositeten hjälpte inte heller! Men de var roligt, ska försöka öva en massa på de innan provet, e sjukt många moment som ska göras på rätt sätt i rätt ordning, blir jobbigt o komma ihåg. Blev en hel del spill kan jag ju säga ^.^

Nu e de dags o laga lite mat, blir nog pojkens fläskfilé recept med basmati ris :) Sen bär det av till Malin för lite deknaterings och vin drickning o sen vidare till Sandra och Marika för o gratta Marika. Kvällen avslutas nog på pubben sen, härligt, härligt!

volleyboll

Helt slut efter passet idag, nätet va sänkt till damhöjd (224cm) och de blev ett mycke snabbare spel med mer försök till smashar o block för korta mig. sen efteråt försökte sandra lära mig hjula, de gick ju mindre bra, men hon sa att det jag tydligen gjorde oxå räknades som o hjula. Vet inte om jag håller me, måste inte benen va raka för att de ska räknas??

Hantverksprov

Vi gick igenom hur hantverksprovet, restauranggenomförande kommer se ut. De ska filéas gravad lax, eggas löjrom, dekanteras vin, presenteras ostvagn, brännas av crême brulée utöver vanlig restaurangverksamhet med två olika meny- och vinpresentationer, vatten- och brödbjudning m.m. Shit va mycke de e som kan gå åt helvete.


På en annan not vill jag bara säga att de e skönt med människor som rensar luften på en gång, speciellt med sånna som mig som ibland inte ens vet att den var avgasad ^^ Kram till dig, du vet vem du e!

Nu ska jag slänga i mig lite mat och sen byta om för ett nytt misshandel av boll pass :D

Sömnbrist

Det gick verkligen inte o sova i natt, låg o vände o vred på mig en till en bra bit efter 2.
Nu på morgonen har jag lovat Malin och ta anteckningar åt henne på rytm i matsal för hennes tåg är försenat och då vart jag helt plötsligt tvungen o faktiskt hänga med i mischas fgöreläsning. Men men kanske lika bra de.



Nej nu e de dags o dyka ner i gaderoben o hitta en ensemble för dagen!


Ändrade planer som vanligt

De blev ingen gymnastik för min del, köksstädningen o disken tog alldeles för lång tid så jag började med maten för sent. Va så himla skakis efter kaffet och magsyreproduktionen va i full gång så jag va tvungen o äta innan kroppen fick helt spel. De vart got iaf, kyckling filé med röd och grön paprika, rödlök och uncle ben's soja och sesam sås med jasminris, värsta festmåltiden jämfört med den vanliga latis middan av en pirog och lite mackor. Har världens sämsta matvanor! Ska försöka följa med på onsdagens gymnastik träning istället.

Men nu e lägenheten fin igen iaf, de e så skönt när man e klar med städning, synd bara att jag e proffs på o stöka ner! De brukar skrämma pojken när han inser att o bo med mig skulle reta hans pedantiska städnerv :D

Börjar få lite pluggångest inför stora råvarukunskap och materiallära tentan som är nästa vecka, var så sent ute med o beställa böckerna att jag tvivlar på att dom dyker upp i tid. Ur positiv synvinkel kommer dom va här till omtentan om de nu skulle skita sig :) Ska försöka hitta nån o plugga med innan dess, det är alltid skönare när man är flera, informationen sätter sig bättre om man pratar om den! Har inte ens vågat titta på den gamla tentan som ligger uppe på blackboard, vill ju inte lägga på mer ångest i förväg.

Imorgon blir de rytm i matsal föreläsning och genomgång av restauranggenomförande (sjukt långt ord :p) de ska bli kul o få reda på hur de kommer gå till, har ju aldrig haft ett hantverksprov förrut, men jag tror att de kommer bli sjukt pirrigt. Kommer säkert skaka som ett asplöv och tappa nåt, ser ju ut som att jag har parkinson när jag e nervös!

Nej nu e de dags o krypa ner i sängen, ska ligga o slö titta på NCIS och sen sova som en stock :)



sol-fika-skvaller

Jag och Sandra promenerade runt i byn i solen. Ska bli skönt när snön försvinner och man har lite skogsstigar o välja från, nu vart det istället promenera längs slaskiga vägar o bli sprejad av bilarna som åkte förbi. Men de va hätligt med värmen och att höra hur snön smälte och droppade från alla tak.

Därefter gick vi hem till mig eftersom jag hade rätt blöta fötter, converse i slask va en dum idé. Drack kaffe och snackade tjejsnack med senaste mysiga skvallret om fyllebyn :)
Fick ryck och städade och dammsög under tiden så jag har hållt mig lite till planen. Får se till och orka med disken oxå så har jag varit jätte duktig.

Funderar på att följa med Thomas och Sandra till deras gymnastik ikväll, själv e jag smidig som ett kassaskåp, kan inte hjula, stå på händer eller gå ner i brygga men de kan vara roligt o titta på och se vad dom har för sig där. Sandra ska tydligen börja träna på volter på en bom, låter läskigt. Hon har även fått för sig att hon ska lära mig hjula, många har försökt och misslyckats innan henne, men men hon får gott göra ett försök hon me :)

Vänner

Vill bara kasta ut ett en stor kram till alla tjejer därute som ställer upp för varandra även då de trampar på vissa killars tår. Vänner finns till för en anledning! *KRAMAR*

It’s the friends you can call up at four a.m. that matter. - Marlene Dietrich

Fylle tjejerna nummer ett:





Usch va trist...

Nej nu måste jag sluta ligga i sängen och pick på datorn! Jag behöver en ny plan, vad sägs om duscha, diska, städa och dammsuga? Låter sjukt trist men tills något roligare kommer upp och ger mig en ursäkt att strunt i städningen är det planen.

Tänkte i dagens anda (Internationella kvinnodagen) avsluta med lite angry chick music, hoppas det smakar ;)




Vår!

Kan de verkligen vara så att den e på väg?? Solen skiner, himlen e blå, jag tror till och med att fåglarna kvittrar! Hm.. Borde hitta på något vårigt o göra idag, men vad?



Definitivt en latmask

Va på långpromenad med Thomas, vi hamnade på stidar ute i skogen, va sjukt trevligt men man undrar ju varför de finns så många nertrampade stigar genom snön. E de lokalbefolkningen som ofta e ute o knatar i skogen eller e de skogsmullarna? :p

Orkade inte följa med på gymmet eller diska idag, men jag e tydligen ledig imorrn så vaför gör saker idag som man lika gärna kan skjuta upp tills imorrn? :)
Målade naglarna och tittade på numb3rs istället, va riktigt trevligt! Chock rosa nagellack som syster valt ut.

Nu e de bara en timma kvar innan de e dags o göra sig iordning för volleybollen så jag ska nog vara lite duktig o beställa böckerna som jag behöver till tentan nästa vecka (ännu en grej jag skjutit upp) o sen kolla på ett till avsnitt av numb3rsl, tänk att matte kan vara så undehållande! :p

Latmask

Jag har inte riktigt orkat skriva mycke här direkt men nu har jag blivit inspirerad av en vän att börja igen Tydligen e de bara lite drygt i början när man inte kommit in i det. Så jag får väll ge det ett nytt försök o se om jag kommer in i det bättre den här gången.

För min del har de varit en ganska händelselös helg, Thomas lyckades övertala mig att följa med till gymmet igår så jag har grymt ont i benen och bröstmusklerna idag. På kvällen vart det 8 timmar tvätt. Va verkligen dags o ta tag i det.

I byn hände det inte så mycke, många va o jobba på saxå vad jag har förstått och på gästis va de bröllop med fyverkerier, va ganska roligt o se min katt sitta i fönstret o skälla på himlen (japp min katt tror att hon e hund ibland ^^ ).

Idag tänkte jag att jag skulle ge mig på disken i köket, kan ta ett tag de me. Jag måste verkligen sluta skjuta upp sånt som e tråkigt (diska, tvätta) tills att saker tar slut.
Sen e tanken att träna mage o rygg med thomas (gym-hitler som han kallar sig själv :p) och därefter misshandla armarna i volleyboll. Fast jämfört med sandra blir jag knappt röd.

Måste ner och köpa cigg oxå, kom på igår 10 min efter att direkten stängde att jag bara hade två kvar. >.<

Nu vill jag bara dela med mig av en cool video micke visa mig (musiken e inte så bra men videon e grym :) )




De va allt för nu, vi hörs senare!